Archief

TENNISVERENIGING OOLTGENSPLAAT


Op 6 oktober 2013 is ons bestuur kampioen geworden van het Besturentoernooi Goeree Overflakkee, voor zover wij ons konden herinneren was 1981 de laatste keer dat dit was gebeurd, kortom van harte gefeliciteerd !


Deze afbeelding wilden wij u niet onthouden...In navolging van andere grote sportverenigingen heeft ook de tennisvereniging Ooltgensplaat een AED (Automatisch Externe Defribilator) ontvangen om in voorkomende gevallen een leven te kunnen redden.


Het apparaat werd uitgereikt door de heer Moerkerken van BeCare uit Sommelsdijk.  Natuurlijk wordt het beste resultaat behaald als mensen ook snel weten hoe met dit apparaat moet worden omgegaan. Daarvoor hebben een zevental vrijwilligers een cursus gevolgd van de heer Moerkerken. Deze personen van de tennisvereniging, Els Kant, Basti Jansen, Corina Pieterse, Martin Velgersdijk, Martijn Molendijk, Ger Molendijk en Ingrid Verharen hebben deze cursus afgesloten met een erkend certificaat.


Natuurlijk kunnen ook anderen dit apparaat bedienen door de duidelijke instructie die bij de AED is bijgevoegd.

Het apparaat heeft een dominante plaats gekregen in de openbare ruimte van de tennisclub zodat iedereen daar bij kan als het onverhoopt nodig zou zijn.


Groetjes,


John FreenOp vrijdagavond 23 januari waren alle vrijwilligers uitgenodigd om te komen eten in de kantine. Hiermee wilde het bestuur alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun tomeloze inzet en inbreng voor de tennisvereniging.


Om 19.00 uur was iedereen aanwezig en even later kon iedereen genieten van een Chinees buffet. Dit was verzorgd door Chinees restaurant Rose Garden uit Middelharnis. Even werd gedacht dat we onvoldoende eten zouden hebben, maar dat viel gelukkig erg mee.


Alle aanwezige genoten van dit heerlijke eten en er werd volop bijgekletst.


Na het toetje, koffie en thee ging iedereen tonnetje rond naar huis……Op 2 donderdagavonden in november hebben een 7-tal TVO-leden en een 3-tal dorpsgenoten een reanimatiecursus gevolgd. Deze cursus werd gegeven door Cora v.d. Pijl van de Nederlandse Hartstichting afdeling Goeree Overflakkee.

 

De 1e donderdagavond stond in het teken van wat te doen bij een bewusteloosheid en bij een hartstilstand. Als iemand bewusteloos is, dan haalt deze persoon nog adem. De cursisten leerden hoe zij dit konden checken en vervolgens leg je de bewusteloze persoon in de stabiele zijligging. Dit werd ook met en bij elkaar geoefend.

 

Daarna werd ons geleerd wat je moet doen als iemand bewusteloos is en géén adem meer haalt. Dan ga je dus reanimeren. Hiervoor werd er geoefend op een reanimatiepop.

 

De 2e donderdag werd alles nog herhaald van de keer ervoor en we leerden hoe we kunnen reanimeren met een AED (Automatische Externe Defibrilator). Hoe we de AED moeten bedienen en gebruiken werd ons haarfijn door Cora uitgelegd.

 

Na afloop ontving iedere deelnemer een certificaat. Dit certificaat is een jaar geldig en dient ieder jaar verlengd te worden. Onder de deelnemers werd dan ook afgesproken om in november 2009 met z’n allen de herhalingscursus te volgen. Want uiteindelijk telt elke seconde……Driedubbeltoernooi bij tennisvereniging Ooltgensplaat


Doordat de tennisvereniging in Ooltgensplaat dit jaar al 35 jaar bestaat wordt het dubbeltoernooi extra in de schijnwerpers gezet en daardoor wordt het driedubbel beleefd. Alle leden kunnen hieraan deelnemen met een partner naar hun keuze. Dubbel heren, dubbel dames en gemengd dubbel kunnen strijden om de fel begeerde trofee. 


Deze kampioenschappen worden gehouden van maandag 7 juni t/m zaterdag 12 juni. Alle dagen zal er fel gestreden worden om toch maar een halve of een hele finale te bereiken. Alle finale partijen zullen op zaterdag 12 juni worden gespeeld.Maar op vrijdagavond voor de finales zal er een grote feestavond aan voorafgaan. Deze feestavond staat natuurlijk in het teken van het 35 jarig jubileum De finalisten voor de zaterdag zullen wel vroeg naar bed gaan en zullen noodgedwongen dit festijn aan hun voorbij laten gaan. Met de finales op zaterdag zullen veel leden het eindverloop van het toernooi volgen en hun idolen aanmoedigen.


Natuurlijk komt er in dit jubileumjaar nog meer spektakel maar daarover later meer.In samenwerking met de Christelijke Basisschool “De Hoeksteen” en de Openbare basisschool “De Regenboog” heeft de tennisvereniging in Ooltgensplaat op donderdag 22 april activiteiten op het tennispark ontwikkeld voor de groepen 5 tot en met 8. (zie foto's onder dit artikel)


Door de vrijwilligers van de vereniging werden deze dag onder gunstige weersomstandigheden diverse vaardigheden bij de kinderen getest onder het toeziend oog van de leerkrachten. Onder leiding van oud topman bij Adidas, Piet  Korteweg met assistentie van Merijn Kant en Aad Lindenburg  brachten zij de kinderen op een speelse manier het tennisspel bij alle kinderen. De kinderen genoten zichtbaar van de activiteiten en zijn zeker van plan om daar in de toekomst ook van te gaan genieten. Daarvoor is alle gelegenheid want de tennisvereniging heeft voor de rest van het jaar een groot aantal activiteiten gepland waaraan de kinderen gratis kunnen deelnemen. Zo zijn er een aantal vrijdagavonden gepland die beginnen met patat en daarna natuurlijk tennis. Deze avonden staan genoteerd op 23 april, 28 mei, 27 augustus, 24 september en 29 oktober. Op vrijdagavond 25 juni is er een heuse sleep-in met veel verrassingen en aansluitend op de zaterdag een ouder-kind toernooi waarbij een kind samen met pa, ma, opa, oma of buurman,buurvrouw het toernooi kunnen spelen. Op 11 september is er ook nog zo’n dergelijk toernooi. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Op diverse woensdagen is er ook nog gratis tennisles en wel op 12 mei, 16 juni, 11 augustus, 15 september en 13 oktober.


Natuurlijk wil de vereniging graag de kinderen als tennislid inschrijven en de kosten voor een junioortje zijn daarom bijzonder laag gehouden om geen drempel op te werpen. Daarvoor kunnen zij terecht bij de secretaris van de tennisvereniging en dat is Ingrid Verharen met het telefoonnummer: 0187-631162 of ga naar de website, www.tvooltgensplaat.nl.


Zwoele vrijdagavonden...

Vrijdagavond tennissen
Enthousiast publiek
Een zwoele vrijdagavond

Tennisles

Tennisles

Copyright © 2020 Tennisvereniging Ooltgensplaat | Alle rechten voorbehouden | Webdesign: Van den Ouden Advies