Nieuws

TENNISVERENIGING OOLTGENSPLAAT


Tennisvereniging Ooltgensplaat ontvangt AED van gemeente Oostflakkee                       

In navolging van andere grote sportverenigingen heeft ook de tennisvereniging Ooltgensplaat een AED (Automatisch Externe Defribilator) ontvangen om in voorkomende gevallen een leven te kunnen redden.


Het apparaat werd uitgereikt door de heer Moerkerken van BeCare uit Sommelsdijk.  Natuurlijk wordt het beste resultaat behaald als mensen ook snel weten hoe met dit apparaat moet worden omgegaan. Daarvoor hebben een zevental vrijwilligers een cursus gevolgd van de heer Moerkerken. Deze personen van de tennisvereniging, Els Kant, Basti Jansen, Corina Pieterse, Martin Velgersdijk, Martijn Molendijk, Ger Molendijk en Ingrid Verharen hebben deze cursus afgesloten met een erkend certificaat.


Natuurlijk kunnen ook anderen dit apparaat bedienen door de duidelijke instructie die bij de AED is bijgevoegd.

Het apparaat heeft een dominante plaats gekregen in de openbare ruimte van de tennisclub zodat iedereen daar bij kan als het onverhoopt nodig zou zijn.

Groetjes, John Freen

TVO zet vrijwilligers in het zonnetje                           

Op vrijdagavond 23 januari waren alle vrijwilligers uitgenodigd om te komen eten in de kantine. Hiermee wilde het bestuur alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun tomeloze inzet en inbreng voor de tennisvereniging.

Om 19.00 uur was iedereen aanwezig en even later kon iedereen genieten van een Chinees buffet. Dit was verzorgd door Chinees restaurant Rose Garden uit Middelharnis. Even werd gedacht dat we onvoldoende eten zouden hebben, maar dat viel gelukkig erg mee.

Alle aanwezige genoten van dit heerlijke eten en er werd volop bijgekletst.

Na het toetje, koffie en thee ging iedereen tonnetje rond naar huis……

 

Reanimatiecursus TVO                                       

Op 2 donderdagavonden in november hebben een 7-tal TVO-leden en een 3-tal dorpsgenoten een reanimatiecursus gevolgd. Deze cursus werd gegeven door Cora v.d. Pijl van de Nederlandse Hartstichting afdeling Goeree Overflakkee.

 

De 1e donderdagavond stond in het teken van wat te doen bij een bewusteloosheid en bij een hartstilstand. Als iemand bewusteloos is, dan haalt deze persoon nog adem. De cursisten leerden hoe zij dit konden checken en vervolgens leg je de bewusteloze persoon in de stabiele zijligging. Dit werd ook met en bij elkaar geoefend.

 

Daarna werd ons geleerd wat je moet doen als iemand bewusteloos is en géén adem meer haalt. Dan ga je dus reanimeren. Hiervoor werd er geoefend op een reanimatiepop.

 

De 2e donderdag werd alles nog herhaald van de keer ervoor en we leerden hoe we kunnen reanimeren met een AED (Automatische Externe Defibrilator). Hoe we de AED moeten bedienen en gebruiken werd ons haarfijn door Cora uitgelegd.

 

Na afloop ontving iedere deelnemer een certificaat. Dit certificaat is een jaar geldig en dient ieder jaar verlengd te worden. Onder de deelnemers werd dan ook afgesproken om in november 2009 met z’n allen de herhalingscursus te volgen. Want uiteindelijk telt elke seconde……

Copyright © 2020 Tennisvereniging Ooltgensplaat | Alle rechten voorbehouden | Webdesign: Van den Ouden Advies