Reglement

TENNISVERENIGING OOLTGENSPLAAT


Parkreglement


Zoals u ongetwijfeld zult begrijpen, moeten er binnen iedere vereniging een aantal regels zijn waaraan men zich dient te houden. TVO heeft ook een aantal regels, het parkreglement, opgesteld om te garanderen dat iedereen op goede banen kan spelen en op een plezierige manier met elkaar kan omgaan. Kortom, niet om uw tennisplezier te bederven. maar juist te bevorderen en te garanderen.


regel 1

Maak van de banen gebruik in tenniskleding of trainingspak. Uitsluitend tennisschoenen, met vlakke zool en inbouwprofiel, zijn toegestaan op de gravelbanen.


regel 2

Er wordt gespeeld met eigen tennisballen, uitgezonderd tijdens toernooien en clubkampioenschappen. Om onenigheid en misverstanden te voorkomen, wordt een ieder aangeraden zijn of haar tennisballen te merken.


regel 3

Stoor andere leden niet in hun spel. Loop de bal niet achterna tot op de andere baan, maar roep:"Bal over!" Blijf dus op uw eigen baan.


regel 4

Spring niet over de netten; atletiek beoefenen we hier niet.


regel 5

Veeg of sleep de baan altijd na het spelen met de daarvoor bestemde attributen. Vegen of slepen dient ook buiten de speellijnen te gebeuren.


regel 6

Als u afgehangen hebt kunt u de banen niet persé claimen voor een singlepartij. Als er meer animo is op hetzelfde tijdstip, dient u twee andere spelers toe te laten op uw baan, ongeachte uw speelsterkte. Dit hoeft niet meer na 10 minuten na het begin van uw afgehangen speeluur.


regel 7

Gooi afval; peuken, blikjes, papier etc, in de daarvoor bestemde bakken.


regel 8

Geen fietsen binnen het hek!


regel 9

Staan er na een regenbui plassen op de baan? Ga dan niet tennissen! Komen er tijdens uw spel regenplassen op de baan? Stop dan met tennissen.


regel 10

Gaat u van of naar baan 2? Wacht dan met oversteken tot het spel op baan 1 stil ligt.

 

 

Afhangsysteem

 

Als u wilt gaan tennissen is het prettig om zeker te zijn van een baan. Hiervoor kunt u een baan reserveren. Dit gaat altijd per uur. Om te reserveren moet u een baan 'afhangen'  met uw KNLTB pas. Het bord om af te hangen hangt in de gang van de kantine. Het afhangen kan overigens niet op vrijdagavond en zeer beperkt op zaterdag overdag tijdens de regionale competitie. Om teleurstelling te voorkomen kunt u voor de zaterdagen in voor- en najaar beter eerst contact opnemen met een bestuurslid.


Baan 1 kan op de hele uren, dus 13.00 uur, 14.00 uur etc. gereserveerd worden. Baan 2 op de halve uren, dus 13.30 uur, 14.30 uur etc. Voor het afhangen hanteren we een aantal regels:


Senioren (18 jaar en ouder)

Tot 18.00 uur mag uiterlijk 3 uur van te voren een baan gereserveerd worden. Na 18.00 uur mag dit uiterlijk 1 uur van te voren. Tijdens het spelen moeten de pasjes van ALLE spelers opgehangen zijn. Als het pasje niet ophangt, mag en kan de betreffende speler van de baan verwijderd worden!

Voor het spelen met een introducé zijn speciale pasjes gemaakt. Deze hangen boven het afhangbord in de kantine. Een introducé mag maximaal drie keer per seizoen meespelen. Dit kost per keer € 2,50 Contant of via bankgiro betalen aan de penningmeester. Na drie keer meespelen moet de introducé lid worden om te kunnen blijven tennissen bij TVO.


Junioren 1 (t/m 12 jaar)

Hiervoor gelden dezelfde regels, maar zij mogen slechts tot 18.00 uur een baan afhangen. Dus tot 19.00 uur spelen.


Junioren 2 (13 t/m 17 jaar)

Ook voor deze gelden dezelfde regels, maar zij mogen tot 20.00 uur een baan afhangen. Dus tot 21.00 uur spelen. Op zaterdag en zondag kunnen ze tot 15.00 uur een baan reserveren. Dus tot 16.00 uur spelen.

Indien de baan na het uur spelen nog vrij is, mag er verder gespeeld worden; als de pasjes opgehangen worden, mag het uur worden uitgespeeld.


Copyright © 2020 Tennisvereniging Ooltgensplaat | Alle rechten voorbehouden | Webdesign: Van den Ouden Advies